Tip Houtrot

Alles over Houtrot
Wat is houtrot?
Problemen met houten onderdelen zoals kozijnen, steunbalken en deuren ontstaan in de meeste gevallen door houtrot. In het vochtige Nederlandse klimaat ontstaan gemakkelijk schimmels die het hout aantasten. De ene houtsoort is trouwens gevoeliger voor houtrot dan de andere.

Hoe ontstaat houtrot?
Bij een houtvochtgehalte van meer dan 20% ontstaan de problemen. Door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud komt dit vocht in de constructie. Hierdoor worden de houten onderdelen langzaam maar zeker aangetast en ontstaan problemen als lekkage en verzwakkingen van bouwconstructies.

Hoe kan houtrot aangepakt worden?
Vaak wordt ervoor gekozen om de aangetaste delen te verwijderen en deze dan op te vullen. Echter alleen als de houtrot echt in het beginstadium is, kan dit een oplossing bieden. De ervaring leert echter dat de houtrot vaak verder doorwoekert of al doorgewoekerd is dan zichtbaar is. Bij twijfel is het altijd aan te bevelen om er een specialist bij te betrekken die kan nagaan hoe ver de houtrot doorgedrongen is. De specialist kan dan ook aangeven wat de beste oplossing is om het probleem te lijf te gaan. U kunt ervoor kiezen om gelijk een gespecialiseerd schilderbedrijf in te huren. Als het probleem vrij groot lijkt te zijn of bij de aanschaf van een andere woning is het aan te bevelen een bouwtechnische keuring te laten verrichten. Op deze wijze wordt exact in beeld gebracht wat de staat is van uw woning en wat er gedaan moet worden aan bijvoorbeeld houtrot in de houten constructies.

Antonisschilderwerken
De Schilders van Antonisschilderweken willen u graag helpen bij het vinden van de juiste offerte voor de aanpak van houtrot of andere werkzaamheden. Via onderstaande link kunt u gratis en geheel vrijblijvend de een offerte vragen voor de zaken die gedaan moeten worden.

info@antonisschilderwerken.nl

Zoek een schildersbedrijf voor de aanpak van houtrot

Houtrot voorkomen
Het motto "voorkomen is beter dan genezen" geldt in hoge mate voor houtrot. Door het hout zo droog mogelijk te houden wordt houtrot voorkomen. En als u een aantal zaken in acht neemt dan is de kans op houtrot aanzienlijk minder:

  • Zorg ervoor dat er geen inwatering plaatsvindt in houten constructies.
  • Voorkom schroef of spijkergaten in de constructie en als het nodig, zorg er dan voor dat de gaten goed en droog zijn afgedicht.
  • Zorg ervoor dat verbindingen niet kieren of op andere wijze openstaan.
  • Zorg ervoor dat draaiende delen (zoals ramen en deuren) niet klemmen zodat vocht niet goed weg kan.
  • Hang- en sluitwerk moet goed gemonteerd zijn zodat er zich geen vocht achter kan ophopen.
  • Als verf of lak van deuren of kozijnen afbladderen, kale plekken of scheurtjes ontstaan moet dit zo snel mogelijk aangepakt worden om houtrot te voorkomen.

Antonis Schilderwerken Biedt altijd meer!

Prijsvoordeel:
Antonisschilderwerken  is een absolute prijskraker op het gebied van schilderen, glaszetten en behangen.

Service:
Naast de vertrouwde service bieden wij nu ook EHBH Eerste Hulp Bij Houtrot.

Advies:
Antonis  is klantvriendelijk, attent, geeft u altijd het beste advies.

Maatwerk:
bij Antonisschilderwerken kunt u samen op maat een kleur samenstellen die 100% aansluit op uw eisen en wensen.

Technische dienst:
al onze schilders zijn voorzien van een eigen technische dienst waar men kennis van zaken heeft en uw taal spreekt.

Uw huis kan er weer jaren tegen na een verfbeurt met kwaliteitsverf van Antonisschilderwerken.


Meijhorst 9206
Tel. 024 - 663 78 15
6537 KR
info@antonisschilderwerken.nl
Nijmegen
www.antonisschilderwerken.nl